A A A A A

NOVOSTI

PRIZNANJE ŠDS-U "4 RIJEKE" ZA 10. OBLJETNICU DJELOVANJA

23.01.2017

Športskom društvu slijepih "4 rijeke" Karlovac uručeno je od Karlovačke sportske zajednice priznanje povodom 10. obljetnice djelovanja kluba. U ime kluba priznanje je primio Vlatko Golac, predsjednik Udruge slijepih Karlovačke županije, koji je ujedno predsjednik ŠDS "4 rijeke" Karlovac, na svečanosti koja je održana u petak 20. siječnja 2017. u Gradskom kazalištu Zorin dom. 
Možemo se pohvaliti da iza sebe imamo brojne uspješne rezultate...nastupe u 1. hrvatskoj pikado ligi, te u 2. kuglačkoj hrvatskoj ligi kao i na šahovskim turnirima, raznim prijateljskim susretima u elektronskom pikadu za slijepe osobe i na visećoj kuglani. Trenutačno smo na prvom mjestu u kuglanju sa 16 bodova, a predstoji nam natjecanje 3. kola koje će se održati u Sisku u organizaciji SRKS Sisak. 
U pikadu smo također u samom vrhu, među prva tri kluba, a sredinom veljače održat će se 4. kolo u kojem ćemo zaigrati protiv SDS Karlovca.
ŠDS "4 rijeke" trenutačno broji 10 aktivnih članova. Redovito treniramo elektronski pikado u prostorijama Udruge slijepih  i kuglanje u kuglani Doma OS RH jednom tjedno. 
Populacija slijepih i slabovidnih osoba je zbog prirode invaliditeta inače sklonija mirnijem načinu života pa je vrlo važno poticati ih na bavljenje sportom. Na taj način se uključujemo u zajednicu, obogaćuje nam se društveni život i samim time poboljšava zdravstveno stanje i raste samopouzdanje što doprinosi boljoj kvaliteti našeg života.
(D.V)