A A A A A

NOVOSTI

SPORTSKO OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

05.12.2016

Sportski savez osoba s invaliditetom organizirao je 02. i 03. prosinca sportska natjecanja u sklopu obilježavanja međunarodnog dana osoba s invaliditetom, dok je natjecanje u šahu organizirala Udruga invalida rada. Natjecanju se odazvalo 80-ak sportaša udruga s tjelesnim oštećenjima, kao i Udruga slijepih, uključujući i članove iz ŠDS-a „4 rijeke“ Karlovac. 
Sportaši su se nadmetali u stolnom tenisu, visećoj, kuglani, šahu, elektronskom pikadu, te klasičnoj kuglani. 
Unatoč jakoj konkurenciji ostvarili smo slijedeće rezultate: 
Ekipa u sastavu: Slavko Kralj, Vladimir Srpak i Slobodan Poznan osvojili su 3. mjesto u kuglanju, predsjednik Udruge Vlatko Golac 3. mjesto u šahu, te je Slavko Kralj bio drugi pojedinačno u pikadu. 
Volio bih da ovakvih susreta bude više u budućnosti, međutim, također bi ta ista natjecanja trebalo podijeliti u više kategorija kako bi bilo u što većoj mjeri ravnopravnije. 
Primjerice, slijepi ne mogu konkurirati jednako dobro osobama s drugim oštećenjima. Također je slijepima bilo gotovo pa nemoguće normalno sudjelovati u pikado natjecanju. Naime, staza nije bila uopće namještena, te je bila velika buka pa se aparat nije gotovo ni čuo. Iz tog razloga nisam htio ni nastupati, ali sam ipak bio prisutan kao navijač, te sportski dopisnik za svoju udrugu. 

Imali smo još jedan u nizu uspješan sportski vikend, naš klub čeka još jedan šahovski turnir u Zagrebu, te pikado turnir u Puli, a nakon toga idemo na zasluženi godišnji, kao i blagdanski odmor. 

(D.V.)