A A A A A

NOVOSTI

ŠDS-ovci NA TRADICIONALNOM TURNIRU U ZAGREBU

17.10.2016

ŠDS „4 rijeke“ započeo je novu sportsku sezonu gostovanjem na prijateljskom pikado turniru u organizaciji Zvuka iz Zagreba. Turnir se svake godine održava povodom Dana bijelog štapa, a ove godine se poklopilo da pada točno na dan kada ga obilježavaju slijepi diljem svijeta, točnije 15. listopada. 


Uz dvije ekipe domaćina, također su prisustvovali Sisak, Rijeka, Bjelovar, Krapina i Varaždin. Naš sportski kvartet bio je u tradicionalnom, kao i provjerenom sastavu: Denis Velimirović B1 (bez ostatka vida), Milan Đurić B1 (bez ostatka vida), Slavko Kralj B2 (sa ostatkom vida) i Vladimir Srpak B2 (sa ostatkom vida), dok su navijači, kao i moralna podrška bili Vlatko Golac (predsjednik) i Maja Lukunić (videći pratitelj, ujedno i vozač). 

Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije grupe, a u našoj su bili prva grupa Zagreba, Krapina te Rijeka. Nakon uspješno odrađene grupne faze u kojoj smo imali dvije pobjede i neriješeno, plasirali smo se u polufinale gdje su nas čekali Bjelovarčani. Napeti mečevi u polufinalnom susretu doveli su do situacije 2:2, te se igrala majstorica koju smo uspješno pobijedili i plasirali se u finale. 

Za zlato smo se nadmetali protiv, naravno, Riječana i premda smo ih u grupnoj fazi pobijedili 3:1, nismo uspjeli prepisati rezultat i izgubili smo 3:1, tako da je nama u konačnici pripalo srebro, Bjelovaru bronca, a Rijeci zasluženo zlato. 

Unatoč kišnom vremenu, proveli smo lijep dan u Zagrebu, kao i uvijek bili su dobri domaćini, te se veselimo našem sljedećem druženju. (d.v.)